Sotsiaalministeerium eraldab

Sotsiaalministeerium eraldab 72 555 eurot lapsendajate ja perekonnas hooldajate koolitamiseks

Pressiteade

23. aprill 2012

Sotsiaalministeerium eraldab 72 555 eurot lapsendajate ja perekonnas hooldajate koolitamiseks.

Sotsiaalministeerium eraldab Tervise Arengu Instituudile 72 555 eurot, et toetada PRIDE koolituste korraldamist lapsendajatele ja perekonnas hooldajatele ning asenduskodude kasvatusalatöötajate pedagoogilise ja sotsiaaltööalase koolituste korraldamiseks.

„Koolitus aitab tagada, et vanemliku hoolitsuseta lastele luuakse uues kodus turvaline kasvukeskkond,“ ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. „Lisaks laste heaolu tagamisele on koolitus toeks ka uutele vanematele, aidates neil omandada uusi teadmisi, arendada eneseanalüüsioskust ning jagada oma kogemusi ka teiste vanematega.“

Hooldus- ja lapsendajaperede koolitustel osaleb 84 inimest, asenduskodu kasvatajate koolitusel 113 inimest.

PRIDE (Parents´ Resource for Information Development Education) koolitus pärineb Ameerika Ühendriikidest ning on Eestisse jõudnud Rootsist. Alates 2005. aastast korraldab koolitusi Tervise Arengu Instituut ja kulud katab Sotsiaalministeerium. 2010. aasta lõpuks oli tunnustatud koolituse läbinud kokku 1182 inimest. PRIDE on asendusperede arendamise- ja toetamise mudel, mis on loodud eesmärgiga parandada hoolduse kvaliteeti ning edendada perekonnas hooldamise ja lapsendamisega seotud teenuste taset. PRIDE programmi eesmärgiks on läbi koolituse ja supervisiooni anda peredele olulisi teadmisi, mille omandamine on vajalik edukaks hoolduspereks kujunemisel.

Vastamine suletud.