Teadmiseks…

Armas lugeja,

selle e-maili saajate hulgas oled seetõttu, et osalesid kevadisel hooldusperede küsitlusel ja soovisid saada tagasidet tulemuste kohta või oled MTÜ Igale Lapsele Pere liige.

Peale suvist puhkuseperioodi on lühikokkuvõte valminud, mille saate avada siit: http://www.kasupered.ee/Kysitlus_2012_kevad_lyhikokkuvote.pdf

või siis leida otse www.kasupered.ee lehelt.

Põhjalikumas analüüsis lubasid meid toetada Sotsiaalministeeriumi infotöötluse spetsialistid ja need tulemused saavad siis olla kasulikud juba ministeeriumi perekonnas hooldamise olukorra kaardistamise juures.

Üllatusena ei tulnud suures osas ükski tulemus, samas kinnitas küsitlus veendumust valdkonna nõrkades külgedes ja andis lõpliku aluse, et liikuda aktiivselt edasi MTÜ Igale Lapsele Pere moodustamise ja arendamisega.

Siinkohal lisan ka lühikese organisatsiooni tutvustuse:

MTÜ Igale Lapsele Pere motoks on “Iga laps väärib perekonda” ja eesmärgiks toetada vanemliku hooleta jäänud laste perekonnas hooldamise valdkonda, et iga Eestisse sündinud laps saaks parima võimaliku keskkonna kasvamiseks, milleks on ja jääb perekond. Soovime riiklikul asendushooldusel olevatele lastele ja noortele pakkuda paremat tulevikku läbi turvalise, ohutu ja kindla perekonnas hooldamise ning üle kõige julgustada lapsi ja noori täide viima oma unistusi ja tulevikuplaane.

Vanemliku hooleta jäänud lapse vajadused on kesksel kohal kõiges, mida me teeme.

Organisatsiooni loomise tingis vajadus tugeva üle-Eestilise eestkosteorganisatsiooni järgi, et tagada kogu valdkonna jõuline ja kiire areng ning mis võtaks eeskujuks häid praktikaid Eesti, Euroopa ja teiste maailma riikide sotsiaalhoolekande kogemustest nii riiklikul kui valitsusvälisel tasandil, millest võiks õppida ja parim sobilik kogemus üle võtta nii lastele kui peredele vajalike teenuste väljatöötamiseks ja pakkumiseks.

Soovime antud teemat Eesti ühiskonnas tõstatada ja aktuaalseks muuta, välja töötada teenuseid, mis toetavad lapse kasvamist hooldusperes ning toetada ka peresid, kes meie poole pöörduvad nii nõu kui jõuga. Suurima heameelega teeme koostööd kõikide sarnaste eesmärkidega institutsioonide ja ühingutega nii Eestis kui väljaspool, kellega saame ühistes väärtustes kokku leppida.

Kui Sina tunned, et soovid kaasa lüüa vanemliku hooleta laste õiguste kaitsel, et tagada nende laste õigus perekonnale, parimale olemasolevale teraapilisele teenusele, mis aitaks parandada laste eelnevas elus tekkinud traumasid ning läbi selle täisväärtuslikule tulevikule ja toimetulekule iseseisva eluga – saame seda teha tulemuslikumalt üheskoos. MTÜ Igale Lapsele Perega on oodatud liituma iga üksikisik või perekond, kes soovib sellel teemal kaasa rääkida, panustada oma oskusi, kogemusi ja teadmisi või olla kursis kõikide valdkonna arengutega nii kodu-kui välismaal.

Meid võib leida Facebook’is:

https://www.facebook.com/pages/Igale-Lapsele-Pere-Family-For-Each-Child/135219693263146

koduleht www.kasupered.ee on hetkel muutmisel ja valmimisel.

Kontakt:

e-mail: info@kasupered.ee

jane@kasupered.ee

tel: 50 41 330 (Jane Snaith)

PS. Külastame järk-järgult kõiki Eestimaa piirkondi, kohtume perede ja teiste huvilistega, tutvustame oma plaane, ideid ja eesmärke ning jagame oma nägemust perekonnas hooldamise teenuse arengust ja muudatuste vajadustest Eesti Vabriigi kontekstis. Samuti räägime arenenud riikide kogemustest laste asendushoolduses.

Järgmisel nädalal on plaanis külastus Lääne-Virumaale (Kadrina, 11.september) ja Valka (12.september). Kui Sa elad nende piirkondade läheduses ja oled huvitatud osalemast arutelul, anna palun teada, informeerime kohtumise asukohast ja kellaaegadest.

Järgmiseks on plaanis külastada Viljandimaad. Kui aga Sul on soov aidata ise organiseerida kohtumist oma piirkonnas, võtame pakkumise rõõmuga vastu.

Parimate soovidega,

Jane Snaith

juhatuse esimees

+372 50 41 330

 

2 vastust: Teadmiseks…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga