Tiia – Soodustingimustel pension

Tahan kõigile anda teada, et lepingu vormistamisel peavad kirjas olema abikaasade nimed, mitte üks abikaasadest.Meie peres oli selline juhus, et Tahtsin, et abikaasa saaks soodustingimustel pensionile viis aastat enne anaduspensioniikka jõudmist, kuid ei saanudki, sest…oh häda eestkoste ja lepingud olid tehtud minu nimele ja Halduskohus leidis, et mul ei ole õigust anda abikaasale seda võimalust.Ei aidanud ükski selgitus, et see on ju tobe, sest me oleme ju abielus 26 aastat ja kasvatanud võõraid lapsi 13 aastat ikka ja alati koos, elame meie ühises kodus, mis on abikaasa nimel.Olen väga palju aega ja raha kulutanud selle olukorra selgitamiseks, kuid asjatult. Sain ametnikelt igasuguseid selgitusi;näiteks üks neist;Me seisame ju riigi eest ja töötame riigi heaks;Kui küsisin, et kes on meie Riik, kas mitte meie kõik inimesed,seepeale hakkas ametnik naerma ja ütles, et jah,teil on õigus, kuid nii see on, et minul ei ole õigust anda abikaasale pensioni arvestusse neid lapsi.Ja nii jäigi!!!Kõigile teadmiseks;Abikaasad tehke lepinguid nii, et oleks seal kirjas mõlemad nimed!

——————————————————————————–

EVE 14:24 03.11.11

Mul pole ka abikaasat lepingutes kirjas. Mul oli just teadlikult mõte, et bioloogilised lapsed saadavad isa sooduspensionile ja mina lähen kasulastega. Huvitav kuidas ametnikud seda selgitavad. Siis on meil ju lapsed justkui lahus. Minu lapsed ja mehe lapsed.

——————————————————————————–

Malle 22:56 07.11.11

1 perekond (abikaasad) kahte soodustust ei saa. Meil on peres 5 last ja üks neist puudega. 1 vanem saaks 5 lapse pealt 5 aastat varem ja teine saaks puudega lapse kasvatamise eest. Uurisin ka küsisin ja vastus oligi selline, et ainult 1 vanematest saab mistahes sooduka. Arven, et lapsi lahku ei lööda, olgu nad biol. või kasu. Järdelikult tuleb veel uurida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga